אירוח בדואי
-----------------------------------------------------------------------
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: rentatar@gmail.com - שלחו כאן אימייל
אירוח בדואי נפוץ מאוד בארץ בקרב קהילת הבדואים בנגב ובגליל, הבדואים החיים באוהלים יחד עם עדריהם ניצלו מנהג זה של הכנסת אורחים ומיתגו את המנהג למוצר תיירותי. מנהג הכנסת האורחים הוא מנהג עתיק יומין בקהילת הבדואים וקהילת הנוודים, הרעיון מאחורי המנהג הוא ההדדיות שבין שוכני המדבר כלומר היום אני אדאג לך ומחר אתה תדאג לי, ובגדול כל אדם שנקלע למדבר ודרכו אבדה חובה על הבדואי לזמנו לאוהל להשקותו ולהאכילו, לדאוג לכל צרכיו כולל לביטחונו האישי, זאת מתוך ראייה רחבה שהוא בן חסותך מאז שהגיע לאוהלך. ההתנהגות סביב המנהג לא מותירה ספק בקשר למחויבות ההדדית שיש לבדואים ולשוכני המדבר אחד כלפי השני וגם כלפי זרים הנקלעים למדבר, אגב המנהג של הכנסת אורחים אינו זר ליהדות וסיפור אברהם אבינו והמלאכים דומה בדיוק למנהג הכנסת האורחים אצל הבדואים.
כיום המנהג בקרב התיירות ממוסחר יותר ומלוטש הרבה יותר האירוח הבדואי מעניק לאורח את החוויה הבדואית בכללותה ומנסה להיות אוטנטית כמה שיותר.
באירוח בדואי נהוג להכניס את האורחים אל אוהל בדואי רחב ידיים ולהגיש שתייה חמה קפה או תה בסגנון בדואי, שניהם יהיו מתוקים וחזקים, לאחר מכן ידברו על מנהג הכנסת האורחים הבדואי ועל מנהג שתיית התה והקפה, יציגו את טקס קליית הקפה, ויקנחו בארוחה בסגנון בדואי הארוחה בדרך כלל מורכבת מאורז עם בשר כבש ועוף.